X

L’aprovació definitiva del Pla de Protecció del Jonquet de Palma no arriba a temps

Els veïnats aprofitaran l'endarreriment per continuar negociant que el PEP sigui més proteccionista

12/05/2019

L’aprovació definitiva del Pla de Protecció del Jonquet de Palma no arriba a temps

Recursos Hídrics del Govern no ha emès l’informe favorable que es precisa per l’aprovació definitiva des Jonquet en trobar-se en zona potencial d’inundabilitat. L’Ajuntament s’ha vist obligat a iniciar uns estudis complementaris. Sense aprovació definitiva, serà en el pròxim mandat municipal en tot cas que tiri endavant el text actual o es torni a modificar.

Cort defensa que el Pla Especial de Protecció (PEP) redueix l’edificabilitat a planta baixa més 2 de les dues Unitats d’Actuació que hi ha projectades per no interferir en les vistes, elimina el centre comercial que es volia aixecar damunt el talús del Mar i Terra, regula els usos perquè no hi hagi un excés de bars i restaurants, i redueix en 1.000 les places d’aparcament previstes.

Els veïnats, tot i fer una dècada que esperen, no estan molestos. Continuaran negociant perquè sigui més proteccionista. L’endarreriment dona esperances a l’associació de veïnats, membre de la Plataforma Salvem es Jonquet, per continuar negociant que els dos molins privats en runes de Rentadors continuïn amb la qualificació d’equipament sociocultural i no es converteixin en habitatges com contempla el text.

Es Jonquet és l’únic barri de Palma declarat Bé d’Interès Cultural des del 2009. Els veïnats es reuniran dijous horabaixa per valorar l’encallament del PEP.


Cort aprovarà la protecció del Jonquet el mes d’abril

12/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris