X

Valerio lamenta que “ningú s’ha pres seriosament” el registre de la jornada laboral

La ministra de Treball assegura que "la Inspecció de Treball actuarà"

13/05/2019

Valerio lamenta que “ningú s’ha pres seriosament” el registre de la jornada laboral

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, en una imatge d'arxiu.

La ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio, s’ha lamentat que les empreses no s'”han pres seriosament” l’entrada en vigor avui dilluns del registre de jornada, per la qual cosa ha assegurat que la Inspecció de Treball “donarà un marge de maniobra” abans de començar a sancionar.

En declaracions als mitjans en motiu d’un desdejuni informatiu, la ministra de Treball ha dit que les empreses han tingut “dos mesos per a planificar”, però “han esperat al darrer dia” per a abordar el sistema amb el qual controlaran la jornada dels seus treballadors.

Per això, la Inspecció de Treball “actuarà”, ha indicat, però “si arriba a una empresa i diuen que estan en fase de negociació, es donarà un marge de maniobra, dins del respecte i del compliment de la llei, per a posar en marxa el registre de jornada”. “Cal complir amb les jornades, perquè el temps parcial és temps parcial i les hores extra són hores extra”, ha deixat clar la ministra, al mateix temps que ha recordat que aquesta llei beneficia a les empreses, als treballadors, a la conciliació i a les arques de la Seguretat Social.

Respecte al termini que esperarà la Inspecció per a començar a sancionar, la ministra ha assenyalat que “no s’enxamparan les mans”, però que “ha de ser raonable. La moratòria no és sine die”.

Sobre la quantia de les multes establerta en la norma, Valerio ha dit que “es podia haver establert una sanció per cada treballador que no compleix”, però que “s’ha decidit començar per una global”, considerant una falta greu -amb entre 600 i 6.000 euros- que es graduarà en funció de l’entitat.

Valerio ha explicat que, després de l’entrada en vigor del pla director per un treball digne, la Inspecció de Treball va veure impossible controlar quan una persona estava dins de l’horari en contracte o fora ni comprovar si estava fent hores extra, la qual cosa va motivar l’obligació de registrar el temps de treball de tots els empleats.

13/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris