X

Troben un cos sense vida en l’incendi a l’edifici okupat del Viver a Eivissa

Nou persones han estat ateses a l'Hospital Can Misses pel foc, tres d'elles es troben en estat crític

13/05/2019

Troben un cos sense vida en l’incendi a l’edifici okupat del Viver a Eivissa

La Policia Nacional ha confirmat que s’ha trobat un cos sense vida en l’incendi declarat a l’edifici okupat del Viver, a Eivissa. Es desconeix encara més informació.

Nou persones han estat ateses a l’Hospital Can Misses pel foc, tres d’elles es troben en estat crític.

Els ferits crítics són tres homes de nacionalitat marroquina: un de 32 anys que s’ha precipitat des d’un tercer pis, amb cremades i inhalació de fum; un altre de 40 anys, per inhalació de fum i cremades greus; i un altre de 42 anys, per cremades i inhalació de fum, segons ha informat l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. Els tres han ingressat a l’UCI, i el que pateix cremades greus serà traslladat a la Unitat de Cremats de l’Hospital La Fe de València.

En total, han estat nou els ferits derivats a l’Hospital. Als tres homes en estat crític se sumen una dona espanyola de 52 anys, dues dones marroquines, de 32 i 56 anys, amb atacs d’ansietat, que estan en observació i un altre home marroquí de 50 anys ingressat amb un traumatisme de genoll.

Finalment, han ingressat dos pacients més, dos homes marroquins de 41 i 50 anys, per inhalació de fum, de caràcter lleu.

També han rebut atenció mèdica en el lloc del succés l’home i la dona que s’havien refugiat al terrat i que han estat rescatats per un helicòpter de l’Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), així com un agent de la Policia Nacional que ha resultat ferit lleu en un muscle durant la intervenció.

Encara s’investiguen les causes del foc, que s’ha iniciat devers les 13.00 hores. Quatre dotacions de bombers amb quatre vehicles treballen per sufocar l’incendi que. A més, s’ha desplaçat una ambulància fins l’edifici ocupat. De moment es desconeix si encara hi queda algú dins o han pogut sortir tots els ocupes. S’estima que hi podrien estar instil·lades una vuitantena de persones, de les quals cap menor, segons ha assenyalat l’Ajuntament d’Eivissa.

Quant a l’incendi, el cap de Bombers del Parc Insular d’Eivissa, José Antonio López, ha explicat que és un “edifici bastant conflictiu” en el qual ja havien tingut “diversos serveis” per incendis “més petits” que només havien afectat una part de l’immoble. En aquesta ocasió, l’edifici està afectat “íntegrament”, ha dit, i continuen les tasques d’extinció amb quatre dotacions de bombers amb quatre vehicles.

De moment, els efectius personats en el lloc del succés no han pogut accedir a totes les plantes, “perquè hi ha alguns punts molt calents encara amb poca visibilitat i amb forats que comuniquen les tres plantes per on podríem precipitar-nos”, ha explicat.

Segons ha detallat, les explosions registrades poden correspondre a pots de pressió, bombones de butà, càmping gas i pots de pintura, ja que “tot el que agafa temperatura i és un recipient a pressió explota amb la temperatura adequada”, ha detallat el cap de Bombers.

 

Vila ofereix refugi als okupes afectats per l’incendi

L’Ajuntament d’Eivissa ha posat en marxa el dispositiu de refugi per a habilitar els mitjans disponibles amb la finalitat d’oferir refugi als okupes afectats per l’incendi de l’edifici. En un comunicat, el Consistori ha explicat que el departament de Benestar Social s’ha posat a disposició del servei d’emergències 112 per a atendre les persones que s’han quedat sense llar per motiu de l’incendi.

Per a això, una Unitat Mòbil d’Emergència Social, que participa en el dispositiu de refugi, informarà al llarg de les pròximes hores als interessats de l’habilitació dels recursos disponibles. El departament de Benestar Social ha assenyalat que empleats municipals van acudir a l’edifici fa uns dies, en una actuació rutinària, per a descartar la presència de menors en l’immoble. Així mateix, l’arquitecte municipal avaluarà la situació de l’edifici.

Quant a l’actuació de la Policia Local, l’Ajuntament de Vila ha explicat que els agents han establert un perímetre de seguretat on han actuat els Bombers d’Eivissa, l’Ibanat, Protecció Civil, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Els agents de la Policia Local també han rescatat quatre persones que es trobaven a l’interior de l’edifici, que se sumen a l’home i la dona que han estat evacuats pel terrat per l’helicòpter de l’Ibanat. Així mateix, policies i empleats de la grua han hagut de moure una vintena de vehicles que es trobaven aparcats al voltant de l’edifici per a evitar que el foc els afectés.

Al lloc de l’incendi s’ha desplaçat el batle d’Eivissa, Rafa Ruiz; el regidor de Benestar Social, Joan Ribas; el president del Consell d’Eivissa; Vicent Torres, i la vicepresidenta, Viviana de Sans.

L’edifici, amb la crisi immobiliària, es va quedar a mig construir i està ocupat des de fa anys. Es tracta d’un edifici format per diferents blocs i ubicat al barri del Viver, al costat d’un parc infantil i molt a prop d’un centre de salut.

13/05/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats