X

Salvem Portocolom demana boies davant l’Arenal per evitar fondejos damunt posidònia

Denuncien que durant l'hivern no s'ha fet cap actuació i l'estiu està a punt de començar

14/05/2019

Salvem Portocolom demana boies davant l’Arenal per evitar fondejos damunt posidònia

La praderia de posidònia de Portocolom abasta una superfície de 10 hectàrees ubicades prop de la bocana. A dia d’avui, les cartes nàutiques continuen indicant que aquest indret és un espai apte per al fondeig. Indicacions que confonen els navegants i que les entitats ecologistes fa anys que demanen que s’actualitzin.


 Arrenca el servei de vigilància de posidònia d’aquesta temporada

La proposta de Salvem Portocolom implica redistribuir els camps de boies per evitar que les barques continuïn fondejant damunt la praderia de posidònia oceànica. Així, proposen ubicar una desena de boies davant la platja de l’Arenal per dissuadir els navegants de tirar l’àncora en aquest espai. Aquesta mesura, opinen, s’hauria de complementar amb la instal·lació de cartells que avisin els navegants i amb la recuperació com a zona de fondeig lliure de la clapa d’arena que hi ha entre en Babo i l’Arenal.

La plataforma aplaudeix la posada en marxa l’any passat de la barca del servei de vigilància del fondeig que va implantar el Govern. Amb tot, troben necessari dotar-la de més recursos i personal. I també proposen millores en la gestió dels amarraments i les boies club nàutic.

Precisament dues peticions de Salvem Portocolom que sí que ha recollit el Govern és la instal·lació de panells informatius per delimitar les àrees aptes per al fondeig i l’increment en el dispositiu de vigilància que ha de vetllar perquè no es tiri l’àncora damunt la posidònia. A més, enguany, el agents de Medi Ambient tendran dues barques més, i així seran 28 embarcacions en total. Demà comença la campanya a les Pitiüses, i a Menorca i Mallorca serà el primer de juny. El servei es perllongarà fins al 30 de setembre. A més, els agents de Medi Ambient, els únics que poden aixecar un expedient sancionador, faran una prova pilot amb un robot subaquàtic que enregistrarà imatges que puguin servir de prova. L’any passat es feren 50mil actuacions i s’obriren 74 expedients

14/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris