X

Arrenca el servei de vigilància de posidònia d’aquesta temporada

Els agents de Medi Ambient disposaran enguany de dues embarcacions

14/05/2019

Arrenca el servei de vigilància de posidònia d’aquesta temporada

28 embarcacions, 15 d’elles del servei de vigilància i assistència, assessoraran les barques perquè no tirin l’àncora damunt la posidònia. La campanya comença demà dimecres a les Pitiüses mentre que a Menorca i Mallorca, ho faran el primer de juny. Enguany i, per primera vegada, els agents de Medi Ambient, que són els encarregats d’obrir expedients sancionadors, disposaran de dues embarcacions.


 Salvem Portocolom demana un camp de boies davant l’Arenal per evitar fondejos damunt posidònia

També se’ls equiparà amb quatre càmeres de vídeo i vuit càmeres de fotos submergibles que els permetrà obtenir proves. Enguany, a les Pitiüses començarà una prova pilot amb un robot subaquàtic que enregistrarà imatges fins als 100 metres de profunditat.

A més, Ports de les Illes Balears ha instal·lat senyals informatius sobre el Decret de posidònia a totes les seves instal·lacions i ara s’elabora una cartografia acurada de les zones de praderies on no es pot fondejar. La campanya es perllongarà fins al 30 de setembre. L’any passat, aquest servei va fer més de 50.000 actuacions i va obrir 74 expedients sancionadors.

14/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris