X

Estrena absoluta a Balears de l’òpera ‘Los elementos’, del mallorquí Antoni Lliteres

Es tracta d'una òpera del sege XVIII molt lluminosa que connecta amb la nostra realitat

16/05/2019

Estrena absoluta a Balears de l’òpera ‘Los elementos’, del mallorquí Antoni Lliteres

Aquest cap de setmana, el Teatre Principal de Palma acollirà l’estrena absoluta a Balears de l’òpera “Los elementos”. És una de les obres més representatives del compositor mallorquí Antoni Lliteres. Una òpera barroca que, tot i ser del segle XVIII, és molt lluminosa i està molt connectada amb la nostra realitat.

Sobre l’escenari, només veus femenines. Quatre dones que representen els elements de la natura: l’aire, el foc, la terra i l’aigua. Sota aquesta al·legoria, hi havia un rerefons polític. El mallorquí Antoni Lliteres escrigué aquesta òpera barroca pocs anys després de finalitzar la Guerra de Successió. Tot i les aparences, aquesta proposta connecta directament amb la nostra realitat. L’òpera aborda la necessitat de preservar el medi ambient, i de sentiments universals com l’amor o la tristesa.

Es tracta d’una òpera íntima, tant pel seu contingut com pel seu plantejament, ja que els músics són sobre l’escenari i no al fosso. La seva durada és de només 75 minuts.

Amb “Los elementos”, el Teatre Principal vol reivindicar la figura d’Antoni LIiteres, un dels grans compositors europeus del segle XVIII. L’estrena absoluta de “Los Elementos” a les illes serà aquest divendres i dissabte al Teatre Principal de Palma.

16/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris