X

L’Auditòrium de Palma compleix 50 anys

Divendres, els clubs rotaris de Mallorca organitzen un concert benèfic pel mig segle de l'espai cultural

21/05/2019

L’Auditòrium de Palma compleix 50 anys

Al 1966, començava al passeig marítim de Palma la construcció de l’auditòrium, el primer que es feia a tota Espanya. Era un nou tipus de teatre, el qual, a diferència de la resta, garantitzava una acústica i visibilitat perfectes des de qualsevol localitat. L’edifici es va fer per iniciativa d’un empresari mallorquí, Marcos Ferragut, amb l’assessorament del seu fill Rafel, que estudià dret, econòmiques i acústica.

L’auditòrium de Palma s’inaugurà al setembre de 1969. Avui, Rafel encara manté viu el negoci familiar, juntament amb el seu fill Marcos. Han passat 50 anys, 14.000 representacions, i més de 14 milions d’espectadors. Hi han actuat des de BB KIng, a Vittorio Gasman, Espinete o Els Joglars. L’Auditòrium defineix la seva programació com extensa i variopinta, amb espectacles en viu de música, ballet, teare, òpera.

Diuen que el secret del seu èxit està, en gran part, en el seu escenari, únic a les Balears, amb unes dimensions de 800 metres quadrats, 200 més que la mateixa sala. El manteniment i la implantació dels darrers avanços tècnics en il·luminació, so i projecció són claus.

Aquest divendres, els clubs rotaris de Mallorca organitzen un concert benèfic pel mig segle de l’Auditòrium, un referent cultural que espera seguir omplint butaques altres 50 anys més.

21/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris