X

“Quan Punset et parlava pensaves «no sé què em diu, però és interessant»”

L'editor científic del programa 'Redes' Pere Estupinyà recorda les capacitats comunicatives i el caire humà d'Eduard Punset

22/05/2019

“Quan Punset et parlava pensaves «no sé què em diu, però és interessant»”

Fotografia d'arxiu l'any 2014. / EFE

L’exministre, escriptor, periodista i divulgador científic Eduard Punset ha mort avui dimecres a Barcelona als 82 anys després d’un llarga malaltia, segons ha informat la seva família.

L’editor científic del programa ‘Redes’ de La 2 de TVE, Pere Estupinyà, ha recordat al programa ‘Múltiplex’ d’IB3 Ràdio les capacitats comunicatives i el caire humà de qui també va ser conseller de la Generalitat amb el president Tarradellas i ministre d’Adolfo Suárez. L’aspecte de comunicador és per ventura allò més coneixedor del divulgador científc Eduard Punset. Però Estupinyà també ha explicat com hi va tenir accés després d’enviar-li un correu electrònic i essent un jove interessat per la ciència i un apassionat de la seva feina a la televisió. Pere Estupinyà és ara el presentador del programa ‘Cazador de cerebros’ també del segon canal de TVE.
 IB3´àudios Escolta l’entrevista sencera a Pere Estupinyà sobre la figura d’Eduard Punset

Nascut a la capital catalana el 1936, Punset va estudiar dret en la Universitat Complutense de Madrid, va cursar Ciències Econòmiques a Londres i París i va exercir el periodisme econòmic en la BBC i en The Economist.

Punset va entrar en política després de la mort de Francisco Franco i va ser triat diputat en les primeres eleccions al Parlament de Catalunya en 1980 per Centristes de Catalunya-UCD. Va exercir com a ministre de Relacions per a les Comunitats Europees entre 1980 i 1981 i va ser eurodiputat pel CDS durant set anys. Posteriorment va aconseguir gran popularitat com a divulgador científic en diversos programes de televisió, com ‘Redes‘, a partir de 1996.

També va ser investit el febrer de 2011 doctor honoris causa de la Universitat de les Illes Balears (UIB). La comunitat universitària i el Rector expressen el condol per la seva mort.

22/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris