X

L’escriptora feminista Siri Hustvedt, Premi Princesa de les Lletres

Les seves obres han estat traduïdes a més de trenta idiomes

22/05/2019

L’escriptora feminista Siri Hustvedt, Premi Princesa de les Lletres

Siri Hustvedt en una imatge d'arxiu. / EFE

La novel·lista, assagista, poetessa i estudiosa feminista estatunidenca Siri Hustvedt ha estat guardonada avui dimecres amb el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres 2019.

El jurat l’ha triada per la seva valentia i per plasmar els seus coneixements científics a la literatura. Nascuda a Minnesota el 1955, és autora de diversos ‘best sellers’ com “L’estiu sense homes”, “Tot quant vaig estimar”, “La dona tremolosa” i “Elegia per a un americà”, que va suposar la seva consagració com a escriptora, i les seves obres han estat traduïdes a més de trenta idiomes.

En l’àmbit personal, està casada amb el novel·lista Paul Auster, guanyador del Príncep Astúries de les Lletres el 2006, i és mare de la cantant Sophie Auster.

Aquest guardó és el cinquè a fallar-se dels vuit premis que anualment concedeix la Fundació Princesa d’Astúries, després del de les Arts, concedit al dramaturg Peter Brook; Comunicació i Humanitats, al Museu del Prado; Cooperació Internacional, a l’educador Salman Khan i el seu Khan Academy, i Esports, a l’esquiadora Lindsey Vonn.

22/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris