X

Batet trasllada al Suprem la responsabilitat de decidir sobre la suspensió dels diputats presos

Els presidents del Congrés i del Senat han comunicat oficialment a Felip VI la constitució de les Corts

22/05/2019

Batet trasllada al Suprem la responsabilitat de decidir sobre la suspensió dels diputats presos

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha demanat per escrit al Tribunal Suprem que aclareixi la situació en què es troben els quatre diputats en presó preventiva pel procés independentista. Meritxell Batet considera que és el tribunal, que els està jutjant, qui s’ha de pronunciar sobre la suspensió. Ha destacat que la Mesa no prendrà “cap decisió política” al respecte.

Batet ha anunciat que la Mesa del Congres es reunirà per primer pic demà dijous a les 12.30 hores. A l’ordre del dia hi són les peticions del PP, Ciutadans i Vox per suspendre de manera immediata Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez, que ahir dimarts varen prendre possessió del càrrec en una polèmica i inusual sessió constitutiva al Congrés.

La presidenta ho ha anunciat a una compareixença a la Cambra Baixa després de despatxar amb el rei Felip al palau de La Zarzuela. Ja estan constituïdes les Corts i Felip VI ha rebut el president del Senat, Manuel Cruz, i la presidenta del Congrés.

Cruz ha informat el monarca de la constitució de la Cambra Alta. Una hora abans ha fet el mateix Meritxell Batet.

En aquesta primera trobada, la presidència del Congrés trasllada al rei la llista dels partits amb representació a la Cambra perquè comenci la ronda de consultes prèvia a la investidura del president del govern espanyol. Però, aquest pic, es retarda fins la setmana que ve, segons ha confirmat Batet, per no interferir en les eleccions de diumenge.

22/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris