X

Anuncien una nova demanda contra Melià Hotels per una propietat a Cuba

Globalia, Blau Hotels i Iberostar podrien ser les següents en respondre per la llei Helms-Burton

22/05/2019

Anuncien una nova demanda contra Melià Hotels per una propietat a Cuba

Melià Hotels s’enfronta a una nova demanda als Estats Units per un dels hotels que gestiona a Cuba. Es tracta de l’hotel San Carlos, ubicat al centre històric de Cienfuegos, a la costa sud de Cuba. Va ser inaugurat per Meliá l’any passat, després de remodelar un edifici de gran valor patrimonial de l’any 1925. Té 56 habitacions.

Ara, els hereus d’Antonio Mata Álvarez, d’origen espanyol, han notificat des de Miami la seva intenció de demandar Meliá. Les netes de Mata Álvarez asseguren que la Revolució cubana va expropiar l’hotel al seu avi a principis dels anys 60. Ja han demandat al govern cubà pel contracte pel qual Melià Hotels gestiona l’hotel i dona a l’hotelera un termini de 30 dies per tal que ofereixi una compensació econòmica que no han quantificat. Si no ho fa, asseguren, presentaran la demanda.

És el segon cas que afecta Meliá derivat de l’activació de l’activació del títol III de la llei Helms-Burton, que permet demandar als Estats Units els inversors que es beneficïin de propietats expropiades des de 1959 a Cuba. La cadena hotelera mallorquina, que gestiona 34 hotels a l’illa, reitera que sempre ha complert la legalitat i que no és propietària de cap bé susceptible de ser reclamat.

Segons mitjans de l’exili cubà a Miami, altres empreses balears podrien ser demandades aviat: Globalia, per participar en una promoció amb camp de golf a Playa el Salado; Blau Hotels, per dos hotels a la província d’Holguín. I Iberostar, que també està a la llista negra de Donald Trump, pels seus negocis amb l’empresa estatal Gaviota, controlada per l’exèrcit cubà.

22/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris