X

La Fiscalia de Madrid demana 3 anys de presó per a Bernad i un per a López Negrete

Per apropiació indeguda de 103.500 i 11.500 euros en l'entitat Manos Limpias

23/05/2019

La Fiscalia de Madrid demana 3 anys de presó per a Bernad i un per a López Negrete

La Fiscalia de Madrid demana tres anys i sis mesos de presó per al secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, i un any i deu mesos per a l’advocada d’aquest sindicat Virginia López Negrete per apropiació indeguda de 103.500 i 11.500 euros d’aquest col·lectiu, respectivament. Així ho sol·licita el Ministeri Públic en el seu escrit d’acusació en el qual a més reclama que tots dos indemnitzin a Manos Limpias en les referides quantitats.

Segons les conclusions provisionals de la Fiscalia, tots dos, “en comú acord i guiats per un ànim il·lícit de lucre”, van efectuar entre els dies 18 de gener i 22 de març de 2011 diversos reintegraments per un import total de 115.000 euros d’un compte en la qual estaven autoritzats i la titularitat del qual era del Col·lectiu de Funcionaris Manos Limpias.

Concreta que Bernad va efectuar entre l’1 de febrer i el 9 de març tres reintegraments, de 400, 50.000 i 53.100 euros, i López Negrete altres cinc entre el 18 de gener i el 23 de març, tres d’ells per valor de 2.500 euros, un de 3.000 i un altre de 1.000. Segons la Fiscalia, els acusats van aprofitar la circumstància de ser autoritzats en el compte bancari de Manos Limpias per a apoderar-se i incorporar al seu propi patrimoni de forma il·lícita les quantitats de diners citades que afectats del cas Afinsa havien ingressat.

“Els acusats van extreure els diners dels comptes de Manos Limpias impedint que es destinés a les finalitats del col·lectiu”, conclou el Ministeri Fiscal.

Miguel Bernad i Virginia López Negrete seran jutjats el pròxim 23 de setembre a l’Audiència Nacional en una altra causa, seguida contra tots dos, contra el president de l’Associació d’Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc), Luis Pineda, i contra altres set persones.

En aquest altre cas se’ls acusa d’integrar una trama d’extorsió per a retirar acusacions, com la dirigida contra la infanta Cristina en el cas Nóos -en el judici del qual López Negrete era l’advocada de Manos Limpias-, i pressionar a bancs.

Per aquest procediment la Fiscalia sol·licita 118 anys i cinc mesos de presó per a Luis Pineda, gairebé 25 anys per a Miguel Bernad i prop de 12 per a Virginia López Negrete.

23/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris