X

La recollida selectiva porta a porta arribarà a Llucmajor al novembre

Suposarà un cost afegit anual de 285.000 euros

23/05/2019

La recollida selectiva porta a porta arribarà a Llucmajor al novembre

L’any passat el municipi de Llucmajor va generar 17.238 tones de fems, dels quals només se’n varen reciclar un 6,6 per cent. Són dades de la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Mallorca que reflecteixen que el municipi és encara enfora d’assolir l’objectiu marcat per la Comissió Europea, que fixa que l’any 2020 els pobles hauran de reciclar un 50% dels residus produïts.

Per començar a fer passes en aquest sentit, el darrer ple del mandat, que se celebrarà demà divendres, té previst aprovar l’ampliació del contracte de recollida de residus. Aquesta ampliació implicarà que comenci a funcionar al poble el sistema de recollida selectiva porta a porta. Un servei que estarà operatiu al novembre i que per a les arques municipals suposarà un cost afegit anual de 285.000 euros.

Les fraccions que es recolliran porta a porta seran les de paper, vidre, envasos i matèria orgànica. Inicialment s’implantarà només al nucli urbà de Llucmajor, i més endavant s’estendrà cap a la resta del municipi. L’Ajuntament té previst retirar tots els contenidors del poble i foravila i crearà tres àrees d’aportació vigilades.

23/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris