X

La manca de personal als Bombers de Mallorca provoca abús d’hores extra

Segons el Consell, a l'estiu estaran suplides 48 de les 60 places que ara són vacants però per als sindicats no n'és suficient

23/05/2019

La manca de personal als Bombers de Mallorca provoca abús d’hores extra

Un informe d’Inspecció de Treball constata que el cos dels Bombers de Mallorca supleix la manca de personal amb hores extraordinàries que, segons la normativa, haurien de ser excepcionals. L’informe no té caràcter sancionador, però insta el Consell de Mallorca a suprimir les hores extra i resoldre aquesta mancança.

L’informe recollit per l’inspector constata que les quatre categories dins del cos de Bombers han de fer jornades d’un mínim de 37 hores i mitja i un màxim de 48 dins d’un còmput anual. Hi pot haver un augment de l’horari de caràcter excepcional i per necessitats del servei. Per tal cosa s’estableixen uns torns de reforç, de caràcter voluntari, que es retribueixen a través dels complements de productivitat. L’informe recull les hores que hauria de fer tot el personal dels Bombers de Mallorca.

Segons fa constar l’inspector de Treball, durant el 2018 els quatre grups varen sobrepassar la jornada laboral de manera sistemàtica. Hi ha casos en què els treballadors feren fins a 20 i 30 torns de reforç anual, a més de la seva jornada ordinària: 64 treballadors superaren els 30 torns de reforç anuals i 114 treballadors els 20 torns de reforç anuals.

El Consell de Mallorca destina anualment un milió i mig d’euros de pressupost per complir les hores que fan de caràcter extraordinari. Segons confirma la consellera de Funció Pública, aquestes mancances es donen des de l’any 2005 i l’objectiu és convocar oposicions el 2020. De moment, s’estan cobrint 48 de les 60 places que es trobaren vacants el 2015. Per als sindicats només són la meitat d’efectius suficients per donar un servei de qualitat.

23/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris