X

Medi Ambient presenta prescripcions al pla energètic de Red Eléctrica a les Balears per als propers 7 anys

Demanen soterrar les esteses dins els espais naturals i que els cables submarins no estiguin damunt la posidònia

25/05/2019

Medi Ambient presenta prescripcions al pla energètic de Red Eléctrica a les Balears per als propers 7 anys

Red Eléctrica Espanya ha presentat l’esborrany de les obres que té planificades per als propers 7 anys a les Balears. Algunes actuacions estan previstes en el Parc Natural de s’Albufera de Mallorca, la reserva natural de s’Albufereta, s’Albufera des Grau a Menorca i el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, espais de rellevància ambiental; Xarxa Natura 2000 o zones d’especial protecció: LIC, ZEPA I ZEC.

Per això des de la Direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat consideren imprescindible que se soterrin les línies ja existents dins aquests espais; i que les noves línies que es projecten, si no es poden canviar d’ubicació, se soterrin.

Medi Ambient defensa que fixar posicions en el moment inicial és important ja que, una vegada la planificació està aprovada, és impossible rectificar.

En el cas del segon cable submarí entre la península i Mallorca o altres línies que interconnecten les Illes, s’haurien d’instal·lar fora de les praderies de posidònia. Si no hi hagués una altra alternativa viable, hauria d’executar-se mitjançant perforació horitzontal dirigida.

25/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris