X

El PSOE tindrà quatre batlies tot i ser la llista més votada només a un municipi

La meitat dels batles de Menorca seran socialistes, dos del Partit Popular, un del PSM i un de l'Entesa de Ferreries

27/05/2019

El PSOE tindrà quatre batlies tot i ser la llista més votada només a un municipi

El PP ha estat el més votat a 5 municipis de Menorca però només n’obtindrà dues batlies, mentre que el PSOE que només ha estat el més votat a 1 municipi, tindrà 4 batles. Si prosperen els pactes, ja previsibles, hi haurà sis batles nous. Tres ja són segurs, per les majories absolutes assolides pels populars José Luis Benejam a Alaior i Antònia Camps as Migjorn, i per Joana Febrer, de l’Entesa, a Ferreries. La resta depenen de pactes. Per exemple a Maó, on el PSOE obté 7 regidors, per 5 de la fins ara batlessa Conxa Juanola. El socialista, el més jove que haurà presidit la corporació, ja reclama l’alcaldia en exclusiva.

A Ciutadella la seu del PSM es va convertir en una festa, ja que Joana Gomila revalidarà la batlia després de sumar 7 regidors i assolir un resultat històric. Pactarà amb el PSOE i no necessitarà ja el suport de GentxCiutadella per governar.

As Mercadal, es Castell i Sant Lluís els batles seran del PSOE. Francesc Ametller revalida la majoria per tercer mandat consecutiu. Tot i no ser la més votada, la socialista Carol Marquès apunta a la batlia de Sant Lluís i l’esquerra recupera Es Castell, després de 16 anys de govern popular.

27/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris