X

Més de 21.000 estudiants de zones de conflictes han patit agressions els darrers cinc anys

Palma acull la III Conferència Internacional d'Escoles Segures

28/05/2019

Més de 21.000 estudiants de zones de conflictes han patit agressions els darrers cinc anys

Els darrers cinc anys més de 21.000 estudiants i docents de 28 països en conflicte han patit agressions. Síria, El Iemen, la República del Congo, Nigèria o Colòmbia en són alguns exemples. Segons el director general de Save the Children a Espanya, Andrés Conde, en una guerra o en un conflicte armat atacar centres educatius i universitats té un clar objectiu. Atemorir a la població i acabar amb el futur d’una societat.

Palma acull avui i demà la III Conferència Internacional d’Escoles Segures. 89 països ja han signat el document d’adhesió. El coronel de l’exèrcit de d’Hondures, Norman Ajax, diu que al seu país fan feina per evitar que “les mares” (bandes criminals de delinqüència organitzada) entrin a les escoles a fer mal als infants.

Per la directora de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional, Aina Calvo,  algunes de les directrius per aconseguir més seguretat a les escoles són la senyalització dels centres educatius per evitar ser bombardejats, la creació de corredors segurs de casa dels infants a les escoles per evitar que puguin ser atacats i, sobretot, no permetre que els centres educatius es converteixin en magatzems d’armes.

Espanya acaba d’anunciar la posada en marxa d’un programa de cooperació per formar el personal civil i militar per tal per aplicar les directrius de la conferència.

28/05/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris