X

Reobren el convent de Capdepera reconvertit en hotel de luxe

Després d'una fallida promoció immobiliària ha acabat per convertir-se en un establiment de 4 estrelles i així s'ha salvat un immoble d'elevat valor sentimental

04/06/2019

Reobren el convent de Capdepera reconvertit en hotel de luxe

La falta de vocacions ha derivat en el tancament de molts convents arreu de les Illes. Sovint, per mor de la tasca social que exercien les monges i frares que hi vivien, són espais estimats pel poble. Així tot, malgrat aquesta estima col·lectiva, no són del poble, sinó que pertanyen a l’Església o a Ordres religiosos. I en molts de casos, s’ha decidit vendre’ls a grans inversors perquè què hi facin hotels de luxe. És el que ha passat a Capdepera. 14 anys després que fugissin les darreres monges franciscanes, el convent d’aquest municipi ha tornat a obrir. Ho ha fet però reconvertit en un hotel de luxe. Amb la reforma s’han unificat en un sol edifici tres parcel·les diferents: l’antic teatre parroquial, el convent on vivien les monges i el solar annex. Unes obres que han durat 2 anys i que han intentat conservar el caràcter de l’immoble. El més destacat és la capella, que s’ha reconvertit en un bar.

L’any 2007 l’immoble va estar a punt de ser demolit. Les monges l’havien venut a una promotora que hi volia construir xalets. L’empresa, però, va fer fallida i durant gairebé 10 anys havia estat tancat. Aquestes fotografies mostren l’estat de l’edifici abans de la reforma. L’immoble no està catalogat però té un valor sentimental i històric per als veïnats i el seu tancament generà certa controvèrsia. Potser per això, aquests primers dies d’obertura molts veïns han volgut veure com ha quedat per dins.

L’hotel ofereix 27 habitacions amb categoria de 4 estrelles superior. En destaquen l’spa i la piscina exterior que ofereix unes vistes impressionants cap al castell.

04/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris