X

Trump negocia amb May un acord bilateral de comerç

04/06/2019

Trump negocia amb May un acord bilateral de comerç

El president dels Estats Units i la primera ministra britànica s’han reunit aquest matí al número 10 de Downing Street per posar en comú els interessos econòmics i polítics d’ambdós països, en especial davant l’escenari que es planteja amb la sortida de la Unió Europea.

Avui, segona jornada del viatge oficial de Donald Trump, la seva agenda té un caràcter més polític. Aquest migdia ambdós mandataris dinaran plegats i després oferiran una roda de premsa.

Abans, però, aquest matí, s’han reunit amb un grup d’empresaris de tots dos països. May, que deixarà el càrrec aquest dijous, vol deixar tancat un acord bilateral de lliure comerç i una cooperació econòmica més àmplia. De fet, Trump, ja havia anunciat el seu interès de cercar alternatives comercials per quan el Brexit sigui efectiu.

La trobada no ha defugit de la polèmica i és que el mandatari nord-americà, que amb anterioritat s’ha mostrat partidari d’un Brexit sense acord, ha criticat durament la gestió que n’ha fet May i s’ha posicionat a favor d’incorporar el polític antieuropeu Nigel Farage a les negociacions.

Trump, que ahir capvespre assistí a un sopar de gala al Palau de Buckingham posarà fi demà a la seva visita a Portsmouth, al sud d’Anglaterra, on assistirà a la commemoració del 75è aniversari del desembarcament i de la batalla de Normandia.

“Junts contra Trump”. Aquest és el lema de la multitudinària concentració convocada avui migdia a Trafalgar Square, a Londres, contra la visita del president dels Estats Units. Hi han participat, entre d’altres, el líder laborista Jeremy Corbyn i el batle de la capital britànica, Sadiq Khan. Els manifestants han arribat de tots els racons del país, amb autobusos fletats expressament per a l’ocasió. També s’han convocat marxes a altres ciutats com Glasgow o Belfast.

04/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris