X

Avancen a bon ritme les obres de reparació del mur de contenció de la carretera de Lluc

És la primera vegada que el Gremi de Margers és requerit per a intervenir en una obra d'enginyeria civil

05/06/2019

Avancen a bon ritme les obres de reparació del mur de contenció de la carretera de Lluc

El Gremi de Margers de Mallorca està reconstruint el mur de contenció de la carretera de Lluc que es va esfondrar el passat 31 de gener. Ho  fan amb la mateixa tècnica constructiva que feren servir fa 125 anys, la pedra en sec. Aquesta intervenció és la primera en què els margers de Mallorca són requerits per participar en una obra d’eginyeria civil a Mallorca. El mur fa 9 metres d’alçada, dels quals ja se n’han aixecat gairebé la meitat.

Els margers empren les pedres que ja conformaven el mur de contenció que ja hi havia i que era com el que ressegueix gairebé tota la carretera de Lluc. La nova paret s’assembla a l’anterior, però amb una mica més d’inclinació perquè sigui més resistent.

El projecte de reconstrucció del mur té un pressupost de 500 mil euros, dels quals 100 mil van destinats a reconstruir la paret. Amb la resta s’ha desviat la carretera i per on passava abans s’hi farà un mirador. Les feines varen començar ara fa un mes i el Gremi de Margers confia que la nova paret estigui enllestida durant el mes d’agost.

I precisament, el marger Lluc Mir, que fa feina en la reconstrucció d’aquest mur, acaba de ser guardonat amb un dels premis de les Arts de la Construcció que atorga el Ministeri de Foment conjuntament amb una fundació Nordamericana. Per a ell, el premi és un reconeixement a la tasca de tot el sector i l’aprofita per reivindicar l’ofici de marger.

 

05/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris