X

Joan Baldoví demana un acord per abordar el finançament autonòmic

UPN es planteja abtenir-se o votar a favor de la investidura de Sánchez però ho vincula al futur del govern de Navarra

05/06/2019

Joan Baldoví demana un acord per abordar el finançament autonòmic

Ja està en marxa la ronda de consultes del rei amb els líders polítics per formar govern. Felip VI ha rebut els representants amb manco representació al Congrés. La ronda acabarà demà amb els partits amb més representació. La tancarà Pedro Sánchez, previsiblement candidat a la investidura.

Manco preocupat que a l’anterior ronda de consultes. Així ha vist al rei el diputat de Compromís, Joan Baldoví. La formació no tanca la porta a la investidura de Pedro Sánchez però hi posa una línia vermella: un acord clar, nítid i amb calendari pel finançament autonòmic. Una qüestió, que, ha dit, afecta València però també altres territoris com Múrcia o Balears.

El primer en encetar la ronda ha estat l’únic diputat del Partit Regionalista de Cantàbria. Condiciona el suport a Sánchez a què es compleixin els compromisos amb Cantàbria sobretot en matèria d’infraestructures. Votarà no, ha dit, si fa cessions als independentistes.

Equo també demana contrapartides per investir Sánchez: volen formar part d’un govern de coalició. I el diputat d’Unió del Poble Navarrès, que ha estat el darrer en despatxar amb Felip Sisè aquest matí, ha dit que explorarà un acord per evitar que el sobiranisme català sigui decisiu. Estan disposats a donar suport a la investidura si el Partit Socialista els permet governar a Navarra. Els seus diputats són clau si els sobiramistes catalans finalment no donen suport a la investidura de Pedro Sánchez.

Tots han assegurat, però, que el líder soacialista, encara no ha començat a negociar amb ells.

05/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris