X

Boris Johnson, entre els noms més sonats per succeir Theresa May

Theresa May ja ha presentat oficialment la seva dimissió. Ara continuarà com a primera ministra en funcions fins que es nomeni el seu successor. Sortirà d'entre els 11 candidats que aspiren a ocupar el seu lloc. May dimiteix després de 3 anys de lluita per treure el Regne Unit de la Unió Europea

07/06/2019

Boris Johnson, entre els noms més sonats per succeir Theresa May

Ho va avançar entre llàgrimes el passat 24 de maig. A les cinc de l’horabaixa Theresa May ha enviat la seva carta de dimissió com a líder del Partit Conservador a l’anomenat Comitè Parlamentari 1922. Una passa que fa per la pressió de no haver aconseguit el major objectiu que es va marcar ara fa tres anys quan va arribar al número 10 de Downing Street. Materialitzar el Brèxit que el 52% dels britànics havien demanat per via d’un referèndum.

Fins a tres vegades ha escoltat May la negativa del Parlament Britànic al text consensuat amb Brussel·les. Això ha posposat la sortida del Regne Unit de la Unió Europea prevista en un primer moment pel passat 29 de maig al pròxim 31 d’octubre.

Ara Theresa May continuarà com a primera ministra en funcions fins que es triï el seu successor. Una carrera que començarà dilluns, dia en què els 11 aspirants hauran de presentar la seva candidatura. Després, se sotmetran a una sèrie de rondes eliminatòries, que s’iniciaran el dijous 13 de juny. Quan en quedin només dos, la votació s’estendrà dels diputats conservadors també als militants que tendran un mes per decidir a qui posen al capdavant del partit.

Entre els noms que més sonen en les apostes hi ha el de l’exsecretari d’Exteriors Boris Johnson, el secretari de Medi Ambient, Michael Gove i l’actual cap de la diplomàcia britànica, Jeremy Hunt.

El guanyador es coneixarà previsiblement la setmana del 20 de juliol.

07/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris