X

L’altra cara de negocis emblemàtics, dels que s’expandeixen

Can Joan de s'Aigo, el Bar Bosch o la pastisseria Pomar de Campos en són alguns exemples

08/06/2019

L’altra cara de negocis emblemàtics, dels que s’expandeixen

Entre la crisi i la falta de relleu generacional hem estat testimonis de com han tancat la porta amb pany i clau un bon grapat de mítics negocis de les nostres Illes. D’altres, en canvi, després de 100 anys, continuen expandint-se. Can Joan de s’Aigo o el Bar Bosch de Palma o la Pastisseria Pomar de Campos en són alguns exemples.

Quan en Joan va tornar de la muntanya carregada de gel per oferir aigua fresca als clients, no es pensava que 100 anys després encara se’n parlaria. D’aquí ve Can Joan de s’Aigo, un negoci familiar que ha arribat a la tercera generació amb tres locals a Palma. El darrer l’obriren no fa ni un any a les Avingudes. A més d’aigua fresca i gelats, aquest emblemàtic comerç ha sabut evolucionar amb els clients.

Fet semblant ha passat al Bar Bosch de Palma. Quan inaugurà el seu primer local, la plaça del rei Joan Carles quedava als afores de la ciutat. Quasi un segle després, ha estat la situació geogràfica un dels motius que els ha fet poder obrir un restaurant a la part de dalt, un hotel i una nova gelateria-cafeteria al Molinar.

L’inrevés ha passat a Campos. El forn de Can Pomar va encendre’s per primera vegada fa 117 anys al centre del poble. Ells ja són la quarta i la cinquena generació al capdavant d’aquest negoci que ja té un local a Palma i un altre de nou a les rondes del poble.

Ja sigui el client, la geografia o la matèria primera, és la feina que els ha fet tocar l’excel·lència.

08/06/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats