X

Famílies de classe mitjana i pensionistes, el nou perfil d’usuaris del Banc d’Aliments

 Ja no són només indigents els que acudeixen a menjadors socials

09/06/2019

Famílies de classe mitjana i pensionistes, el nou perfil d’usuaris del Banc d’Aliments

Imatge d'arxiu. /EFE

El Banc d’Aliments de Mallorca ha notat un canvi en el perfil del seu usuari. Asseguren que darrerament són sobretot famílies de classe mitjana i pensionistes que no arriben a final de mes.

Fa pocs dies han rebut 300 tones d’aliments procedents del Fons d’ajuda a les persones més desfavorides i del govern espanyol. Però cada dia entren al magatzem furgonetes de diversos establiments carregades de productes, que no són aptes per vendre a les seves botigues, però sí que estan bé per menjar. Són 4 mil quilos diaris, devers 12 mil a la setmana.

El perfil dels que requereixen aquests aliments ha variat en els darrers anys. Ja no són només els indigents els que acudeixen a menjadors socials o fan coa perquè els omplin la bossa per passar la setmana.

Tecnologia avançada

Les noves tecnologies han arribat també als magatzems del Banc d’Aliments. Si fa uns mesos repartien el menjar segons la quantitat d’estoc, ara, i mitjançant un programa informàtic, detecten els productes que podrien caducar aviat i els donen sortida ràpidament.

A Espanya hi ha 55 bancs d’aliments, i l’objectiu és que tots treballin conjuntament i es nodreixin dels excedents d’uns per abastir els que, com a Mallorca, no produeixen a bastament.

09/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris