X

El PSOE demana coherència i Cs insisteix que no facilitarà un govern a Pedro Sánchez

Els socialistes desfensen que l'única alternativa a un govern del PSOE és una nova convocatòria electoral

10/06/2019

El PSOE demana coherència i Cs insisteix que no facilitarà un govern a Pedro Sánchez

Pedro Sánchez comença demà la ronda de consultes per obtenir suports per a la seva investidura. Ho fa, de moment, sense pressió perquè encara no hi ha cap data fixada.

Sánchez, ara president en funcions, sap que dimarts rebrà un cop de porta de PP i Cs, però amb les reunions vol visualitzar que Pablo Casado i Albert Rivera són els responsables que el candidat a la investidura cerqui alternatives. L’abstenció dels independentistes seria la darrera via.

Des de Ciutadans, José Manuel Villegas ha inisistit avui després de la reunió del Comité Permanent de la formació que no facilitaran un govern de Sánchez.

L’objectiu de Sánchez és aconseguir els vots necessaris per ser investit president per majoria simple. El secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha demanat “altura de mires” i “coherència” a totes les formacions polítiques. Pel que fa a les declaracions de Díaz Ayuso considera que això mostra que el debat dins el PP està obert. I ha afegit que l’alternativa a un govern socialista és només la repetició d’eleccions.

Ara per ara, l’arc parlamentari està igualat i caldrà negociar també abstencions. Però, per això, serà imprescindible veure què passa en ajuntaments i parlaments autonòmics; cada moviment condiciona els altres

10/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris