X

Prop de 600 animals morts atropellats a les carreteres en només 5 mesos

El 81% són mamífers, sobretot eriçons, rates, gats, conills i martes mortes

10/06/2019

Prop de 600 animals morts atropellats a les carreteres en només 5 mesos

Cada any moren a les carreteres espanyoles més de 30 milions d’animals per mor d’atropellaments i col·lisions. A Menorca un estudi n’ha detectats més de mig miler d’exemplars en només 5 mesos. Animals trobats morts a vies de trànsit principals i secundàries d’arreu de l’illa. Confien que els passos soterranis de fauna a les carreteres poden millorar-ne la situació.

Les carreteres són vies de comunicació indispensables avui en dia pels humans. Però des del punt de vista ambiental destrueixen hàbitats i produeixen la mortalitat de molta fauna degut a atropellaments i col·lisions. A Menorca un estudi encarregat pel Consell ha localitzat 570 animals morts atropellats a les carreteres en 5 mesos, entre juliol i novembre de 2018. El 81% són mamífers, sobretot eriçons, rates, gats, conills i martes mortes com aquesta. La resta, el 17% dels animals morts, foren aus, i el 2% rèptils, sobretot serps o sargantanes.

El punt més negre s’ha localitzat a la carretera que va de Ciutadella a Artrutx, però també entre Ferreries i Cala Galdana, Alaior i Maó, i Es Mercadal i Fornells

Un de les solucions és continuar amb la construcció de passos de fauna per tal que els animals travessin la carretera sense perill. Entre Alaior i Cala’n Porter n’hi ha una vintena, i 32 a la carretera general entre Ferreries i Ciutadella acabada de renovar.

 

10/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris