X

Comença la Selectivitat a les Illes Balears

Per segon any, la prova extraordinària de setembre s'avançarà al mes de juliol

11/06/2019

Comença la Selectivitat a les Illes Balears

La Selectivitat ja ha començat a les Illes. A Palma, el trànsit espès ha sorprès alguns pares que acompanyaven els fills al campus per fer la selectivitat. La primera prova era a les 9.00 del matí.

Enguany, 240 professors vetlen aquestes proves. Els prop de 4.200 estudiants inscrits de les Illes han de fer tres exàmens diaris durant tres dies. La Universitat de les Illes Balears explica que les proves han arrencat sense incidents. Quant a la controvèrsia sobre un únic examen de selectivitat a tot el país per igualar els nivells d’exigència, a la UIB estan disposats a estudiar-ho.

L’any passat, els alumnes de les Balears varen treure la nota mitjana més baixa de tot Espanya. Un 90 per cent aprovaren les proves d’accés en la primera convocatòria.

I a Menorca, novetats en la selectivitat d’enguany. Si els alumnes fins ara s’havien examinat a l’Institut Josep Miquel Guàrdia d’Alaior, enguany han canviat la ubicació. Les proves s’han traslladat al Recinte Firal de Maó i a l’Institut Josep Maria Quadrado, de Ciutadella. Gairebé 400 estudiants de l’illa s’examinaran de les proves per poder accedir a la Universitat durant els propers tres dies. A més, per aquells que no hagin obtingut els resultats esperats, enguany per segon any la tradicional cita de setembre passa als dies 9, 10 i 11 de juliol on els alumnes tendran una segona oportunitat d’aprovar.

Aproximadament un 10% dels alumnes que s’examina a les Balears ho fa a Eivissa. A les 8:30 hores  arribaven a l’institut sa Colomina els darrers estudiants dels 443 convocats.

I sembla que ha anat prou bé almenys el primer examen, de llengua i literatura castellana. La segona prova del dia, llengua anglesa tampoc no és la que els infon més respecte. Matemàtiques seria l’altre gran escull segons la majoria.

I aquests són els 9 alumnes que s’examinen a l’institut Marc Ferrer de Formentera.

Durant el descans entre examen i examen a ambdues illes han aprofitat per reposar forces i fer el darrer repàs

11/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris