X

La patronal detecta 40 cotxes VTC a Eivissa en situació irregular

Els taxistes també denuncien que hi ha una vintena de grups de whatsapp i una aplicació il·legal per contractar taxis pirates

12/06/2019

La patronal detecta 40 cotxes VTC a Eivissa en situació irregular

A Eivissa al problema dels taxis pirates s’hi suma l’intrusisme al sector dels VTC, els Vehicles de Lloguer amb conductor. Un sector destinat sobretot al turisme de luxe. A Eivissa només hi ha 50 autoritzacions legals de VTC, però segons la patronal, n’hi ha almenys unes altres 40 que operen de forma irregular.

Davant d’hotels de luxe, discoteques o platges. Les furgonetes negres amb vidres tintats s’han convertit en paisatge habitual de l’estiu eivissenc. Algunes provenen d’altres comunitats i només poden treballar 18 dies per trimestre a Eivissa. És el cas d’algunes furgonetes enregistrades per IB3, com una que té base a León o altres que tenen permís a Cantàbria o Salamanca. Altres d’aquests vehicles amb conductor no són legals ni estan assegurats per transportar viatgers. Els taxistes denuncien també la proliferació de taxis pirates. Diuen que hi ha una vintena de grups de WhatsApp on els clients poden demanar un taxi il·legal i fins i tot hi ha una aplicació on s’ofereixen trajectes a partir de 4 euros. Molts turistes expliquen que els han oferit transport pirata. Des de l’Associació de Transport Discrecional asseguren que han començat la temporada amb baixades del 10 per cent respecte de l’any passat i algunes nacionalitats, com els alemanys, han davallat un 20 per cent.

12/06/2019

Disculpau, els comentaris es troben tancats