X

ERC es mostra disposat a no bloquejar la investidura de Sánchez

Gabriel Rufián demana a pedro Sánchez que sigui "valent" i obri un diàleg amb Catalunya

13/06/2019

ERC es mostra disposat a no bloquejar la investidura de Sánchez

En l’àmbit estatal, Esquerra Republicana obre la porta a una possible abstenció en la investidura de Pedro Sánchez. Gabriel Rufián s’ha reunit avui amb la representant socialista en les negociacions, Adriana Lastra. Rufián ha dit que el seu grup no té intenció de bloquejar la legislatura encara que adverteix que això tampoc significa donar un xec en blanc a Sánchez. Li demana que sigui valent i que obri un diàleg.

Prèviament Lastra s’ha reunit amb representants de Junts per Catalunya que, diuen, que ara per ara no poden facilitar la investidura pel que han qualificat de “vulneració dels drets dels polítics presos”. Reclamen que es revoqui la suspensió dels diputats presos pel procés independentista.

Després de les dues trobades, la vicesecretària d’organització del PSOE ha demanat tots els partits que no bloquegin la investidura de Sánchez. Ha insistit que és l’única alternativa. Lastra ha mostrat la disposició de la seva formació a dialogar amb totes les forces sempre dins del marc de la Constitució.

13/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris