X

Manacor tindrà un govern d’esquerres amb Miquel Oliver de batle

El partit que més batlies aconsegueix a Mallorca és el PSIB-PSOE

14/06/2019

Manacor tindrà un govern d’esquerres amb Miquel Oliver de batle

El PSIB-PSOE aconsegueix a Mallorca un total de 14 batlies gràcies a diferents pactes. Continuarà governant Alfonso Rodríguez a Calvià i també Virgilio Moreno a Inca. A Alcúdia, la socialista Bàrbara Rebassa serà batlessa durant els tres primers anys de mandat i deixarà el darrer any en mans de Domingo Bonnín d’El Pi.

Per la seva banda, el Partit Popular obtindrà la batlia a 11 ajuntaments. Destaquen, sobretot, les batlies del sud de Mallorca. Una de les darreres que s’ha tancat és Llucmajor, amb un pacte de centre-dreta entre PP, Ciutadans, ASI i Llibertat per Llucmajor. A més del suport extern de Vox, que farà batle Eric Jareño durant els pròxims 4 anys. En aquesta zona, Campos, Ses Salines i Santanyí tindran també batle del PP.

El Pi també tindrà a partir de demà dissabte un total d’11 batlies. Katia Rouarch la tindrà a Andratx durant el pròxim any, després passarà a MÉS i els darrers dos anys al PSIB-PSOE, gràcies a l’acord signat.

MÉS tindrà en total 7 batlies. Una de les més destacades, Manacor, on avui dematí s’ha presentat el pacte d’esquerres que conformarà l’equip de govern, amb Miquel Oliver al capdavant. A diferència d’ara fa 4 anys, aquesta vegada la majoria és absoluta: Més-Esquerra (amb 6 regidors), el PSIB (amb 4) i Unides Podem (amb 1) sumen els 11 regidors necessaris. En aquestes setmanes de negociacions han distribuït les àrees de feina amb 5 grans blocs, amb dos regidors per àrea; el mateix model que posaren en marxa fa 4 anys. Entre els principals reptes que es plantegen, hi ha la potabilització de l’aigua, desenvolupar un pla de mobilitat i sobretot, aprovar el Pla General.

14/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris