X

Denuncien una agressió transfòbica a un treballador a Formentera

L'associació LGTBIQ+ Sa Clau de s'armari ha posat els fets en coneixement del Govern

18/06/2019

Denuncien una agressió transfòbica a un treballador a Formentera

El sindicat CGT ha denunciat al propietari d’un restaurant italià de Formentera per agredir a un treballador per la seva condició de “trans”.

L’entitat sindical ha explicat en un comunicat que els fets van ocórrer divendres passat quan el restaurador es va dirigir a l’empleat amb termes transfòbics “i al·ludint reiteradament a la seva condició”.

A més, assenyalen que el propietari de l’establiment va manifestar que no li pagaria pel treball exercit al llarg d’una setmana.

Des de CGT critiquen que una vegada que la víctima es va traslladar fins a la Guàrdia Civil per a denunciar els fets, aquesta no va considerar que hi hagués agressió per no presentar “ferides, ni sang”. Així mateix, el comunicat mèdic, on s’informava que la víctima presentava una crisi d’ansietat, “no era suficient per a considerar-ho agressió”, expliquen a la nota.

Finalment, la víctima, per mitjà de l’associació LGTBIQ+ Sa Clau de s’armari, ha posat els fets en coneixement del Govern, que ho comunicarà a la Direcció General de Treball i a Inspecció laboral, i del Consell de Formentera, perquè s’iniciï el procés d’acompanyament de la persona agredida, basant-se en la Llei contra la discriminació del col·lectiu.

Des de CGT i des de l’associació LGTBIQ+ lamenten i condemnen tot tipus d’actes “contra la integritat, dignitat i inviolabilitat de les persones i més quan és per motius transfòbics”, han apuntat.

Finalment, insten a la societat denunciar “tot tipus d’actes semblants dels que siguin testimonis”.

18/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris