X

Llucmajor, municipi cardio-protegit: 24 desfibril·ladors repartits pel poble

Aquests aparells seran obligatoris a llocs públics o privats amb molta afluència de persones

19/06/2019

Llucmajor, municipi cardio-protegit: 24 desfibril·ladors repartits pel poble

Els desfibril·ladors, els aparells de reanimació cardiorespiratòria automàtics, seran obligatoris a llocs públics o privats amb molta afluència de persones. El Govern, de fet, fa feina en la redacció d’un decret en aquesta matèria. Cada dia moren a Espanya 100 persones per aturada cardíaca. L’ús d’aquests aparells augmenten fins a un 90% les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca.

El poble de Llucmajor, per exemple, és el municipi pioner en matèria de cardio-protecció. L’Ajuntament té repartits fins a 24 desfibril·ladors en punts clau del poble per protegir la població. Una tasca que el consistori ha fet per voluntat pròpia perquè de moment les Illes no tenen cap normativa que obligui a la instal·lació d’aquests aparells.

Els desfibril·ladors són de cada vegada més habituals a les platges de les Illes, un altre punt de molta afluència de gent durant l’estiu. Molts punts de socorrisme ja disposen de desfibril·ladors per poder actuar en cas d’emergència.

Així i tot, les Balears no progressen com caldria en matèria de desfibril·ladors: n’hi ha 1 per cada 2.300 habitants, molt per darrere de Madrid, per exemple, que en té 1 per cada 750 habitants.

19/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris