X

Reunió entre Ensenyat i Armengol per les negociacions del Govern

19/06/2019

Reunió entre Ensenyat i Armengol per les negociacions del Govern

Continuen les negociacions a contrarellotge per formar Govern. Demà dijous s’ha de constituir el Parlament i encara no s’ha decidit qui serà el president o la presidenta. I també està enlaire l’organització del futur Govern. Segons ha pogut confirmar IB3 Notícies, avui matí ja hi ha hagut contactes entre Francina Armengol i Miquel Ensenyat.

El pacte per a reeditar l’Executiu d’esquerres es troba pendent de les possibles ofertes de darrera hora que pugui fer el PSIB-PSOE a MÉS per Mallorca i Podem. Els ecosobiranistes es troben reunits amb els socialistes per mirar un acord global d’organigrama que inclouria qui ocuparia la Presidència del Parlament.

En Podem també han continuat els contactes i la formació no descarta que l’acord que s’assoleixi avui sigui només a nivell de la Mesa del Parlament.

Per la seva banda, la militància de MÉS per Mallorca va dir ‘no’ ahir en assemblea a la proposta dels socialistes per a l’acord de governabilitat. Amb 148 vots en contra, 8 abstencions i cap a favor, els ecosobiranistes rebutgen gestionar dues conselleries, Medi Ambient i Serveis Socials, i un dels càrrecs unipersonals, president del Parlament o senador autonòmic. Així i tot, l’assemblea no tanca la porta a entrar a formar part del Govern i continuaran negociant.

Els ecosobiranistes, per tant, són en espera de noves ofertes dels socialistes, que hauran de ser també ratificades en assemblea. La d’anit va ser molt participada, amb més de 250 persones, i més de 3 hores de durada.

Demà dijous es constitueix el Parlament, i per tant, si no s’assoleix un acord abans, s’haurà de decidir qui ocupa el càrrec de president de la Cambra. Després encara hi ha 15 dies de marge per a la constitució del Govern.

19/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris