X

El consolat britànic a les Balears llança una campanya per evitar el balcòning

No deixar que un amic torni al seu hotel sol i no proporcionar més alcohol a una persona que ja està èbria són algunes de les recomanacions

20/06/2019

El consolat britànic a les Balears llança una campanya per evitar el balcòning

Quan l'amiga de Georgia Hague va morir per balcòning a Magaluf, ella mateixa va iniciar la campanya "No deixis un amic enrere", motivada per la seva experiència personal.

El consolat britànic a Palma i l’ambaixada del país a Madrid han posat en marxa una campanya que anima als joves turistes a cuidar-se els uns als altres per evitar situacions indesitjades com el balcòning. “L’objectiu de la campanya, després de diverses caigudes accidentals de balcons a les Balears l’estiu passat que van resultar mortals i, desgraciadament, una ja enguany, se centra en tractar d’evitar que ocorrin de nou aquests accidents i reduir el nombre d’hospitalitzacions”, ha destacat el cònsol general a les Illes, Lloyd Milen.

L’ambaixada britànica a Madrid ha informat avui dijous en una nota de premsa que aquesta iniciativa s’emmarca en una actuació duta a terme pel Ministeri britànic d’Afers Exteriors a nivell mundial dirigida a la seguretat dels joves. “La nostra campanya consisteix a proporcionar alguns consells i suggeriments simples per a garantir que tots els que visitin les Illes tinguin unes vacances per a recordar, en lloc d’unes que voldran oblidar”, ha assegurat Milen.

L’ambaixada ha explicat que una de les joves que participa en els vídeos de la iniciativa, Georgia Hague, també està duent a terme la campanya “No deixis un amic enrere”, motivada per la seva experiència personal, ja que una amiga seva va morir després de caure des d’un edifici a Magaluf.

Aqui pots veure el programa ‘Zoom’ d’IB3 Televisió dedicat a les històries que malauradament provoca el balcòning. La jove britànica Georgia Hague apareix explicant el seu testimoni i per què va iniciar ella mateixa la campanya “No deixis un amic enrere”:

“No pots evitar que la gent begui, però pots evitar que un amic prengui una mala decisió. Totes les nits veig gent amb tot tipus de problemes, perduts després d’haver begut massa, la qual cosa podria haver-se evitat si s’haguessin quedat amb els seus amics”, ha lamentat Georgia.

Per part seva, la vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme en funcions, Bel Busquets, ha indicat que des del Govern volen que els visitants “ho passin bé a les Illes i puguin tornar als seus països d’origen sans i estalvis i amb bons records per a compartir-los amb les seves famílies i amics”.

Després de campanyes anteriors dirigides al col·lectiu juvenil, la iniciativa d’aquest estiu s’ha centrat en el missatge que quedar-se amb els amics pot ajudar a evitar accidents i ferides greus.

L’Ambaixada ha indicat que una recerca realitzada l’any passat mostra que la gran majoria dels accidents greus i les hospitalitzacions ocorren quan els joves estan sols, després d’haver-se separat dels seus amics.

Les principals recomanacions de la campanya són: registrar l’hotel on s’allotgen els joves en les xarxes socials per poder trobar-lo al final de la nit, crear un grup a WhatsApp per mantenir-se en contacte entre els amics i vigilar les begudes per a assegurar-se que no els hi tirin cap substància. No deixar que un amic torni al seu hotel sol i no proporcionar més alcohol a una persona que ja està èbria, són unes altres de les consignes de la campanya.

20/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris