X

Tot a punt per al Primer Toc de Sant Joan

L'Ajuntament s'adreça als qui confonen la festa amb l'abús d'alcohol per explicar-los que Sant Joan és una altra cosa

22/06/2019

Tot a punt per al Primer Toc de Sant Joan

La conducta d’alguns joves ahir nit as Pla saltant a l’aigua al port interior ha causat certa indignació entre els ciutadellencs, expressat a través de xarxes socials. Veïns de Ciutadella lamenten i critiquen la interpretació de la festa que fan algunes persones, així com la pèrdua pel respecte a les tradicions i a la voluntat que Sant Joan sigui una festa per a tothom lluny de la imatge d’abús d’alcohol. Davant d’aquesta situació l’Ajuntament s’ha adreçat, via xarxes socials, “als joves (i no tan joves) que pensen que aquesta és una festa d’alcohol” que Sant Joan “es una altra cosa.” Hi exposen que és una festa amb més de 700 anys d’història, que és “sentiment, passió i respecte,” entre d’altres i els demanen civisme.

Paral·lelament ja és gairebé tot a punt per a la posada en marxa del dispositiu de Seguretat, després que avui migdia hagin arribat al dic de son Blanc una trentena de voluntaris de Protecció civil de Mallorca, i per primer cop també d’Eivissa i Formentera, que s’afegeixen als de Ciutadella i de la resta de Menorca.

Un dispositiu de Seguretat que mobilitza gairebé 450 persones. A banda de Protecció Civil hi haurà 60 policies locals (després que s’hagi desbloquejat el conflicte laboral), Policia Nacional, una vuitantena de membre de Seguretat Privada i Auxiliars, membres de Creu Roja i 70 voluntaris de Sant Joan, xifra rècord, a més dels treballadors de la Brigada Municipal. Sense oblidar que enguany s’estrenen les 11 càmeres per controlar al minut els accessos als actes més massificats de la festa.

Mentre s’acaben de preparar tots aquests cossos de seguretat i emergència, ciutadellencs i visitants compten les hores perquè demà a les 14 hores esclati la festa amb el primer toc de Sant Joan. I ho fan amb l’encesa dels festers. Associacions de Veïns, de Comerciants, entitats culturals o fins i tot algun bar celebraran 13 festes i encenen, quan es pon el sol, 8 fogueres. Tot plegat en una nit on després de 30 anys ja no es podrà gaudir d’una de les actuacions més esperades, la dels Frúfrús. Això sí, hi haurà batucada, actuació de membres de la banda de música i els cantaires de ‘Feim Poble’ faran les seves marxes.

Tot plegat a l’espera que demà capvespre surtin as Caragol des Born 112 cavallers, 121 al matí de Sant Joan i 134 al capvespre; amb un total de 250 cavalls; unes xifres que superen les d’anteriors edicions.

22/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris