X

Macarrons de Sant Joan per celebrar la nit més curta de l’any a Eivissa

Paganisme i cristianisme caminen de la mà a la revetlla de Sant Joan de Labritja

25/06/2019

Macarrons de Sant Joan per celebrar la nit més curta de l’any a Eivissa

Com és tradicional, anit l’expectació va ser grossa a Sant Joan de Labritja durant l’encesa i el salt dels foguerons. A altres bandes d’Eivissa, també van cremar fogueres i esclatar petards. A la platja de ses Figueretes es van organitzar activitats pels infants de la ciutat.

La millor manera de començar l’estiu amb l’esperit net és saltar damunt un fogueró. Així ho van fer desenes de persones a Sant Joan de Labritja, epicentre eivissenc de les celebracions de la nit més curta de l’any. Paganisme i cristianisme caminen de la mà en una revetlla que al municipi més septentrional de l’illa es transforma en festa popular on no falta la música en viu i el ball.

Hores abans, a Vila, platges com ses Figueretes bullien d’expectació. Els habitants de la capital van omplir els arenals urbans per gaudir entre amics o amb la família de la nit. L’ajuntament d’Eivissa va repartir gratuïtament fusta per a les fogueres que encengueren la nit. A la celebració tampoc van faltar els macarrons de Sant Joan, les postres que es preparen a les Pitiüses durant aquestes dates festives.

25/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris