X

Els fars de les Illes celebren el Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació Marítima

El ministre en funcions José Luis Ábalos destaca el paper clau de les senyalitzacions per a la seguretat marítima

01/07/2019

Els fars de les Illes celebren el Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació Marítima

Els fars marítims de tot el món fan avui festa. Commemoren, per primera vegada, el Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació Marítima. Els actes centrals d’aquesta jornada s’han celebrat a Palma, fins on s’ha desplaçat una delegació de l’Associació Internacional d’Ajudes a la Navegació.

Engalanat per a l’ocasió, el far de Portopí, com el de Botafoc i la trentena de fars en actiu que hi ha a les Illes Balears celebren avui el Dia Mundial d’Ajudes a la Navegació Marítima. A les 12 en punt, tots s’han encès i les botzines dels vaixells, als ports, han sonat a l’uníson.

Enguany és la primera vegada que es commemora aquest Dia Mundial d’Ajudes a la Navegació Maritíma. Una jornada que reconeix els fars marítims i la feina feta pels seus faroners. Com en Pedro Bonet, el darrer faroner de Portopí. Es va jubilar fa 20 anys, després de més de 30 de professió.

Avui dia, els avanços tecnològics també han arribat al món dels fars. El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha apuntat, de fet, al desenvolupament de la navegació electrònica i dels ports 4.0, amb embarcacions no tripulades. Un futur per al qual fan falta, ha dit, professionals qualificats.

Amb motiu d’aquest Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació diferents fars de les Illes, com el de Portopí, tendran avui les portes obertes amb activitats infantils.

01/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris