X

La pujada de sous dels nous batles deixa l’alcaldessa de Ciutadella com la que menys cobra

Les alcaldesses des Migjorn i Sant Lluís augmenten la seva retribució un 16% i el Pacte de Ciutadella planteja recuperar part del 35% perdut en deu anys

02/07/2019

La pujada de sous dels nous batles deixa l’alcaldessa de Ciutadella com la que menys cobra

Comença un nou mandat i almenys tres dels sis nous batles de Menorca han aprofitat l’aprovació del seu organigrama de govern per apujar-se el sou. Ho farà aquest dijous en plenari la socialista Carol Marquès, nova batlessa de Sant Lluís, que superarà els 38.000 euros bruts anuals. Ja ho ha fet també as Migjorn Gran la popular Antònia Camps, que percebrà 39.400 euros l’any, quasi 6.000 més que el seu antecessor, Pere Moll. L’altre batle popular amb majoria absoluta, José Luis Benejam a Alaior, cobrarà 37.800 euros tot i tenir només una dedicació parcial de 30 hores.

A Maó, però, PSOE i Ara Maó han acordat congelar els sous dels càrrecs públics. Tot i així, el municipi seguirà tenint el batle més retribuït de Menorca, en aquest cas Héctor Pons, amb 46.000 euros bruts anuals. Són quasi 13.000 més del que ha cobrat fins ara la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila. La batlessa del municipi més poblat de l’illa, però la que menys cobra per una dedicació exclusiva a l’illa, 33.600 euros. Tan és així que al plenari del proper 11 de juliol es vol dur una proposta que equipari les retribucions de Ciutadella a la que es percep a altres municipis amb una població similar.

La situació actual es deu als retalls del 20 per cent, primer, l’11 per cent, després, i del 10 a continuació (un 35% en total), que es van aprovar entre els anys 2007 i 2010 quan, a instàncies del regidor d’UPCM, Joan Triay, es va emprar aquesta mesura per pressionar el govern de Llorenç Brondo i fer-lo fora de l’Ajuntament. Des de llavors, el sou no s’ha tornat a pujar. Però és una de les intencions del pacte de govern que acaben de reeditar PSM, PSOE i Gent x Ciutadella Unides Podem.

El govern des Mercadal també ha acordat incrementar les seves retribucions entre un 7 i un 25 per cent. Es Castell, on l’anterior batle Lluís Camps tenia una dedicació parcial remunera de 28.800 euros, encara no ha tancat la seva proposta de cartipàs per als propers 4 anys.

02/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris