X

Prometen el càrrec els onze consellers del nou Govern

La presidenta, Francina Armengol, insisteix en el seu objectiu d'"impulsar les polítiques que començarem la passada legislatura"

03/07/2019

Prometen el càrrec els onze consellers del nou Govern

El Govern de la X Legislatura de les Illes Balears. Foto: Efe

Els onze consellers del nou Govern, sis dones i cinc homes, han pres possessió dels seus càrrecs avui dimecres dematí en un acte celebrat al pati de la seu de l’Executiu al Consolat de Mar, amb la presidenta Francina Armengol.

Han promès els seus càrrecs i ho han fet en català. Només els consellers de MÉS per Mallorca, Fina Santiago i Miquel Mir, han afegit en les seves promeses que assumeixen la lleialtat al rei per imperatiu legal.

El primer que ha promès el càrrec ha estat Juan Pedro Yllanes, el nou vicepresident del Govern. Per primera vegada, un membre de Podem formarà part de l’Executiu. Yllanes ha assumit que un dels primers reptes serà resoldre l’amenaça del govern espanyol sobre la Llei de canvi climàtic.

Yllanes gestionarà competències que fins ara estaven en mans de Marc Pons, el qual ara serà conseller de Mobilitat i Habitatge. Pons ha explicat que en uns sis mesos presentarà un paquet de mesures per limitar i contenir els preus de l’habitatge.

Rosario Sánchez, fins ara delegada del govern espanyol, ha assegurat que la prioritat serà aprovar la part fiscal del règim especial de les Balears (REB) un cop es constitueixi l’executiu espanyol.

Un altre règim especial, però en aquest cas agrari, és la fita que s’ha marcat Mae de la Concha, de Podem, com a consellera d’Agricultura i Pesca.

També s’estrena la que fins ara ha estat la mà dreta de Iago Negueruela. Isabel Castro gestionarà Administracions Públiques i Modernització on també hi serà l’àrea d’Emergències. Negueruela gestionarà la que ha estat considerada una macroconselleria: Model Econòmic, Turisme i Treball.

Demà dijous està previst el traspàs de carteres.

 

“Comença una legislatura que consolida el canvi inciat al 2015”

La presidenta Armengol ha felicitat els nous consellers i ha agraït la seva labor als sortints de la passada legislatura. “No partim de zero, comença una legislatura que consolida el canvi iniciat en 2015”, ha dit Armengol. La presidenta ha destacat que el “nou Govern de progrés” el conformen set dones i cinc homes, la qual cosa marca una petjada “clarament de feminisme i igualitària”, i ha insistit en el seu objectiu: “Impulsar les polítiques que començarem la passada legislatura”.

Entre les matèries en les quals haurà d’incidir el nou Govern, Armengol ha esmentat l’aposta per l’economia inclusiva, la diversificació econòmica, l’ecologia i la lluita contra el canvi climàtic en un territori fràgil, les polítiques de serveis públics i el dret a la salut i l’educació.

Una altra prioritat i “un repte” serà protegir el dret a l’habitatge i comptar amb una administració eficient i àgil. “Apostem pel territori i pels sectors productius”, ha dit Armengol. “Volem continuar treballant al servei dels ciutadans. Venim a fer política en majúscula, això vol dir posar sempre per sobre de tot els interessos d’aquesta terra, és el meu compromís i el de tots els consellers”, ha dit Armengol.

“Ens deixarem la pell perquè els mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs puguin viure una mica millor. Aquest és el nostre compromís, lleialtat infinita a les Illes Balears”, ha afegit.

Ha agraït la implicació als nous consellers i la labor dels partits que han fet possible la constitució del nou Govern, -PSIB, Podem i MÉS per Mallorca en el propi executiu-, amb el suport per a la investidura de MÉS per Menorca i Gent per Formentera.

03/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris