X

Fiscalia demana 9.000€ de multa a Cursach pel presumpte “subnormal” al jutge Penalva

L'empresari de l'oci nega que desqualificàs el jutge que l'havia duit a judici

04/07/2019

Fiscalia demana 9.000€ de multa a Cursach pel presumpte “subnormal” al jutge Penalva

Vist per a sentència el judici contra l’empresari Tolo Cursach, a qui el jutge que el va dur a presó preventiva: Manuel Penalva, acusa d’haver-lo insultat qualificant-lo de “subnormal” davant dues funcionàries del seu jutjat. Cursach ho nega. De fet insisteix que per respecte als fills d’amics seus amb Síndrome de Down, mai empra aquesta expressió. Les dues funcionàries insisteixen però, que va ser així. I que no era la primera vegada que en comparéixer al jutjat en companyia del seu misser, tots dos feien comentaris que consideren ofensius i que les violentaven. “Jo sempre tenc la gravadora preparada”, o “ja has tret el bitllet?”, diuen que deia Cursach sobre qui pesava la prohibició de viatjar fora de l’illa. Així les coses el fiscal – Julio Cano- ha demanat 9.000 euros de multa (sis mesos a raó de 50 euros al dia) per l’empresari per injúries contra l’autoritat pública mentre la defensa – Enrique Molina- en reclama la lliure absolució. En poc més d’una setmana, la jutgessa Francisca Ramis haurà dictat sentència.

 

Entrega de passaport i denúncia de Penalva al jutjat de guàrdia

L’endemà que Tolo Cursach hagués reunit un milió d’euros de fiança per sortir de la presó on havia estat tancat un any i un mes. L’empresari acudí al jutjat d’instrucció 12 de Palma que l’investigava – i que encara l’investiga- acompanyat del llavors misser seu – Fernando Mateas- per entregar el passaport. El matí, el jutge Penalva havia concedit una entrevista a una emissora de ràdio en què digué estar preocupat per la vida dels testimonis protegits del cas (alguns havien estat amenaçats i, fins i tot, apallissats). La funcionària que atengué Cursach i el seu misser, sosté que mentre comentaven aquestes declaracions del jutge, l’empresari va referir-se a Penalva de manera despectiva. “Ara passa pena dels testimonis, aquest subnormal”, diu la funcionària que va dir l’empresari al seu misser.

L’expressió que segons les dues funcionàries va pronunciar Cursach, va arribar a l’oïda del jutge Penalva, que encara que ja no duia el cas, era al jutjat i el mateix dia va presentar una denúncia davant el jutge de guàrdia. Avui al judici a Via Alemanya, Penalva ha dit que si Cursach li hagués demanat perdó hagués retirat la denúncia però que com que no ho va fer, no podia permetre que el dia després de sortir de la presó hagués anat al jutjat a ofendre’l. Una de les dues funcionàries que han declarat com a testimonis, ha dit que sempre que Cursach i el llavors advocat seu anaven a l’oficina judicial feien comentaris sobre el cas que la incomodaven i li generaven una situació violenta. Arran d’això, ha declarat que s’ha plantejat demanar una baixa o trasllat.

04/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris