X

Incendi forestal a Cala Tuent que ja crema més de 40 hectàrees

Un llamp, que va caure anit en la zona, podria ser la causa del foc

09/07/2019

Incendi forestal a Cala Tuent que ja crema més de 40 hectàrees

Incendi forestal a Cala Tuent, al terme municipal d’Escorca, que va ser decalarat anit. Bombers i efectius de l’Ibanat treballen a la zona per sufocar les flames i evitar que s’escampi el foc. A hores d’ara hi treballen 3 avions, 2 helicòpters, 3 autobombes, 23 brigadistes, 3 agents de Medi Ambient i 1 tècnic. L’Ibanat ha demanat durant el dematí al Ministeri dos avions més que ja treballen ara en l’operatiu d’extinció.

L’Ibanat ha confirmat a IB3 Ràdio que el foc ja ha cremat més de 40 hectàrees. Els mitjans aeris fan feina per evitar que les flames arribin fins a sa Calobra. L’incendi s’ha produït a una zona muntanyosa i això dificulta les tasques d’extinció.

Joan Ramon Villalonga, gerent de l’Ibanat, ha explicat al programa ‘Al dia’ d’IB3 Ràdio que els tècnics de l’Ibanat treballen amb un operatiu que podria allargar-se durant el vespre: “Si la meteorologia acompanya pensam que l’incendi de Cala Tuent podria estar controlat durant avui vespre però la seva extinció es descarta; de moment s’ha de controlar.

També s’ha declarat un incendi a Formentor, on hi han hagut d’interevenir dos efectius aeris de Menorca. A més, també hi treballen 1 avio, 15 brigadistes, 2 agents de Medi Ambient i 2 tècnics. A hores d’ara ja està controlat.

Encara no s’ha esclarit les causes de tots dos incendis però segons apunten des de l’Ibanat podria tractar-se de llamps latents que van caure anit a la zona.

09/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris