X

La sequera afavoreix la proliferació de paparres a Menorca

L'augment d'aquest paràsit ha fet que fins i tot se n'hagin vist a la platja

09/07/2019

La sequera afavoreix la proliferació de paparres a Menorca

La sequera ha afavorit la proliferació de paparres a Menorca. Enguany se n’han pogut veure fins i tot a la platja. Els pagesos, però, consideren que la situació no és alarmant. Això sí, cada vegada utilitzen més precaucions per combatre aquests paràsits.

És temps de paparres. Des de la primavera fins a la tardor, especialment durant els mesos d’estiu, és l’època de més activitat d’aquests paràsits. A Menorca, la sequera d’enguany ha fet augmentar-ne la població, especialment al camp.

Els animals són els principals afectats per les paparres. S’hi adhereixen i s’alimenten de la seva sang. A part de provocar infeccions i anèmies, també són transmissors d’un bon nombre de malalties, que passen d’un animal a l’altre. Els ramaders han hagut d’extremar les precaucions amb tractaments de control i prevenció d’aquesta espècie.

Però, enguany, l’augment d’aquest paràsit ha fet que fins i tot se n’hagin vist a la platja. Es recomana fer una revisió corporal després de passejar pel camp, també de les mascotes, per detectar possibles paparres.

09/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris