X

Un 26,5% dels espanyols volen que Podem entri al govern espanyol

Les opinions dels espanyols sobre la formació del proper Govern estan molt dividides

10/07/2019

Un 26,5%25 dels espanyols volen que Podem entri al govern espanyol

Les opinions dels espanyols sobre la formació del proper Govern estan molt dividides. Així ho reflecteix l’enquesta postelectoral del Centre d’Investigacions Sociològiques. Encara i així són majoria els que advoquen perquè Unides Podem entri a un executiu de coalició amb el PSOE. Aquesta és l’opció per la qual es decanta el 26,4% dels enquestats, enfront d’un 20,2% que s’estima més un Govern del PSOE en solitari amb suports puntuals d’altres partits.

Un 16,1% opta per un Consell de Ministres format per socialistes i Ciutadans, un escenari ara per ara totalment bloquejat. Amb un suport semblant hi ha l’opció d’un Govern de coalició de PSOE, Podem i els nacionalistes no independentistes, la defensen un 15%. L’opció que manco suports té és socialistes, Podem i els independentistes. 1 de cada 10 espanyols hi dona suport.

Gairebé el 75% dels enquestats afirma que el procés sobiranista a Catalunya no va tenir cap influència en la seva decisió de vot a les eleccions generals del 28 d’abril.

L’expresident del Govern, Felipe González, defensa la posició de Pedro Sánchez en les diverses reunions que ha mantengut amb Pablo Iglesias per a formar un govern de cooperació.

Un altre expresident socialista, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que la majoria de forces polítiques desitgen que hi hagi una investidura.

Zapatero ha reconegut que les negociacions entre el PSOE i Unides Podem no són fàcils per mor de l’escenari multipartidista que presenta el Congrés dels Diputats.

10/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris