X

José Vicente Marí i Vicenç Vidal ja són senadors autonòmics

Han comptat amb el vot de gairebé tots els grups, l'abstenció d'El Pi i el vot contrari de Vox i Ciutadans

11/07/2019

José Vicente Marí i Vicenç Vidal ja són senadors autonòmics

El Parlament ha triat avui dijous José Vicente Marí Bosó, del PP, i Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, com a nous senadors autonòmics, una proposta que ha comptat amb el vot de gairebé tots els grups, l’abstenció d’El Pi i el vot contrari de Vox i Ciutadans. En total, els nous senadors han comptat amb 44 vots a favor, 8 en contra i 3 abstencions.

El portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, s’ha oposat a la designació de Vidal i al fet que el Parlament “enviï” a Madrid a un representant d’un grup nacionalista que ha assumit en el seu moment el seu càrrec de conseller del Govern apel·lant al dret a l’autodeterminació.

Jorge Campos, portaveu de Vox, ha acusat la presidenta del Govern, Francina Armengol, de “comprar” la seva cadira com a presidenta a canvi de la “cadira” d’un grup independentista, MÉS per Mallorca, al Senat.

Finalment, el portaveu d’El Pi, Jaume Font, ha dit que el sistema d’elecció dels dos senadors autonòmics és “anacrònic” i, en la seva opinió, haurien de ser seleccionats per la majoria del Parlament, no només pels dos grups majoritaris, PP i PSIB. Font ha considerat que els senadors autonòmics haurien de ser persones de reconegut prestigi de la societat balear.

11/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris