X

Hila sol·licita una reunió amb el govern espanyol per reclamar una nova depuradora

Segons el batle de Palma,  el compromís del Ministeri és assumir el cost de les obres que està estimat en 80 milions d'euros

11/07/2019

Hila sol·licita una reunió amb el govern espanyol per reclamar una nova depuradora

El batle de Palma, José Hila, ha sol·licitat formalment una reunió amb el Ministeri per a la Transició Ecològica per a accelerar el procés d’instal·lació i ampliació de la nova depuradora de la ciutat, amb l’objectiu d’acabar amb els vessaments a les platges de la ciutat.

Segons ha informat avui dijous l’Ajuntament en comunicat, el compromís del Ministeri és assumir el cost de les obres que està estimat en 80 milions d’euros. L’ampliació de la nova depuradora s’inclou en el Pla d’actuació de sanejament i reutilització de la badia de Palma, declarat d’interès general i que s’emmarca en el Pla de Mesures per al Creixement la Competitivitat i l’Eficiència (Pla Creix), que executa el Ministeri per a millorar la qualitat del les aigües.


 Els hotelers de Palma demanen una solució immediata al vessament d’aigües residuals

D’altra banda, l’empresa de municipal d’aigües i clavegueram, Emaya, va adquirir tres terrenys, un al desembre de 2015 i dos al març de 2018, per valor de 3,1 milions d’euros, per a permetre el desenvolupament de la nova depuradora.

A més, el Consistori ha explicat que des del mes de maig ja estan en marxa les obres del col·lector i el tanc de laminació. Dues noves infraestructures que permetran reduir els vessaments a les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí en un 90% i les obres del qual, que es preveu que durin dos anys, té un pressupost de més de 22 milions d’euros.

11/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris