X

El Govern tanca per seguretat l’alberg de la Victòria a Alcúdia fins al 2021

La mesura afecta a un total de 1.667 persones

11/07/2019

El Govern tanca per seguretat l’alberg de la Victòria a Alcúdia fins al 2021

Imatge d'arxiu.

La consellera d’Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha anunciat el tancament temporal de l’alberg de la Victòria, a Alcúdia, que s’aplicarà a partir de dilluns a causa de motius de seguretat i que, d’acord a les previsions de la Conselleria, continuaran tancades fins a l’estiu de 2021.

Així ho ha anunciat Santiago en una roda de premsa en què ha reiterat que “no hi ha perill” per a les persones que han ocupat l’alberg fins ara a més de subratllar que la instal·lació té la llicència d’activitats. La mesura afecta a un total de 1.667 persones que, a través de 62 sol·licituds, havien reservat habitacions fins a finals de setembre.

Santiago ha dit que el Govern té detectades les “necessitats” de l’edifici des de gener de 2016 en realitzar l’aleshores Conselleria competent de l’espai -l’extinta cartera de Cultura- un informe de necessitats. Al juliol de 2017, l’Executiu va lliurar la documentació pertinent a l’Ajuntament d’Alcúdia, que va determinar la necessitat de modificar les normes subsidiàries.

La cronologia del cas se succeeix fins a l’abril d’enguany, quan els tècnics d’arquitectura van notificar al Govern de la necessitat de realitzar “millores en la seguretat” de l’edifici o iniciar la “clausura immediata” de l’espai, sense determinar períodes temporals d’aquest tancament.

En traspassar la documentació del cas de Cultura a Assumptes Socials amb el canvi de carteres del nou Govern, la Conselleria d’Assumptes Socials considera “superada” la “immediatesa” per a tancar les habitacions de l’alberg, després d’haver passat quatre mesos des de l’informe dels tècnics d’arquitectura.

En aquest sentit, Santiago ha assenyalat que el Govern està estudiant presentar un decret d’urgència amb la finalitat d’agilitar els terminis i els procediments administratius per a iniciar les obres en l’alberg el més aviat possible.

 

L’alternativa: augmenten les places de la zona d’acampada

“Demanem disculpes. La voluntat de l’Administració és solucionar la problemàtica de forma ràpida i, a vegades, l’optimisme ens encega. Des d’abril no s’ha avançat en el procediment administratiu, per la qual cosa ara tanquem l’espai i oferim alternatives a les persones afectades”, ha expressat Santiago.

La titular d’Assumptes Socials i Esports ha reiterat que el tancament no afecta ni a la zona d’acampada, ni a la cuina ni al menjador de les instal·lacions, a més d’assegurar que els tècnics de la Conselleria ja han contactat amb les persones afectades, en la seva majoria clubs d’esplai i menors, per a oferir-los l’alternativa d’allotjar-se en la zona d’acampada.

En aquest sentit, Santiago ha explicat que ja s’han paralitzat les reserves en l’espai i que s’ha decidit ampliar la zona d’acampada, que passarà de 210 places a 360. A més, la Conselleria ha ampliat en 21 les tendes d’acampada pròpies i ha demanat a l’Exèrcit tendals per a albergar unes 70 places més.

11/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris