X

Mor Vincent Lambert, el tetraplègic francès símbol del debat sobre l’eutanàsia

Els pares volien mantenir-lo amb vida i la dona defensava que el desconnectessin. Feia mes de 10 anys que Lambert estava en estat vegetatiu

11/07/2019

Mor Vincent Lambert, el tetraplègic francès símbol del debat sobre l’eutanàsia

Ha mort Vincent Lambert, el tetraplègic francès que estava en estat vegetatiu des de feia més de 10 anys i que s’ha convertit en un símbol “per la mort digna” a França. Feia 9 dies que l’equip mèdic li havia retirat el suport vital. La seva situació ha enfrontat la família en una dura batalla legal.

La de Vincent lambert és la crònica d’una mort anunciada. Vincent Lambert, de 42 anys, tetraplègic i en estat vegetatiu des de fa 10 anys per mor d’un accident de trànsit, ha mort a l’hospital on estava ingressat. Feia 10 dies que el varen desconnectar de les màquines que el mantenien amb vida.

“És el final. Aquesta nit parteixes tranquil. Viviane, Pierre, els teus pares, David i Anne, els teus germans estaran al teu costat en tot moment, fidels fins al final. Estam tots amb tu”. L’advocat dels seus li dirigia aquest missatge en una vigília celebrada a París hores abans de la mort de qui s’ha convertit en un símbol a França en el debat per una mort digna. Un desenllaç que s’ha produït després d’una llarga batalla judicial.

La seva dona i alguns dels seus germans han lluitat perquè el desconnectassin en contra dels seus pares, catòlics tradicionalistes, que no ho volien. Varen recórrer fins i tot a l’ONU. “Vos deman ajuda. Sense la vostra intervenció el meu fill serà sotmès a l’eutanàsia. Està en estat de mínima consciència però no és cap vegetal”, va dir Viane Lambert.

L’eutanàsia és legal a França però Lambert no va deixar cap testament vital. Això ha marcat un difícil procés que va acabar la setmana passada quan un tribunal va decidir que el desconnectassin.

11/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris