X

José Vicente Marí Bosó i Vicenç Vidal, nous senadors autonòmics

El PP treu ferro a la polèmica dins el partit per la designació de l'eivissenc

11/07/2019

José Vicente Marí Bosó i Vicenç Vidal, nous senadors autonòmics

José Vicente Marí Bosó, del PP, i Vicenç Vidal, de Més per Mallorca, ja són els nous senadors per Balears. El Parlament ha ratificat el seu nomenament. Ho ha fet amb 44 vots a favor, l’abstenció dels tres diputats d’El Pi i els 8 vots en contra de Ciutadans i Vox.

El ja designat senador Vicenç Vidal s’ha compromès a defensar les quatre illes i ha celebrat que per primera vegada “les Balears tinguin una veu pròpia a la cambra alta”.

El també senador popular Rafael Hernando ha acompanyat José Vicente Marí durant la sessió parlamentària. El seu nomenament ha estat marcat per la disputa interna dins del PP amb la manera amb la qual s’ha triat el seu candidat a senador. Una polèmica que tant el president del PP, Biel Company, com el mateix Marí Bosó, han volgut treure ferro.

Els dos nous senadors autonòmics relleven Francesc Antich i Toni Fuster al Senat. Antich ha estat senador des de l’any 2015. Fuster, en canvi, va ser nomenat setmanes abans que es dissolgués la cambra en substitució de José Ramón Bauzá, que es donà de baixa del Partit Popular per passar a Ciutadans.

 

Yllanes i Negueruela, s’eviten saludar

En la sessió d’avui també hi havia un altre front obert protagonitzat pel conseller Iago Negueruela i el vicepresident de Govern, Juan Pedro Yllanes. Just en arribar al Parlament, Negueruela ha llevat importància a l’assumpte sobre una discussió que va tenir amb Yllanes i que ha publicat avui el Diario de Mallorca.

El cert, però, és que la salutació entre ells dos s’ha produït fora dels focus de càmeres i fotògrafs. Davant dels mitjans, han evitat saludar-se. Segons apunta el Diario de Mallorca, la topada, tensa amb algunes paraules fortes, es va produir a la conselleria d’Yllanes, que abans ocupava Negueruela, i enmig d’una reunió del vicepresident amb els caps de departament. A la sortida del ple, no s’han volgut referir a l’episodi viscut.

Tot en una jornada d’inici de legislatura, en què el president de la Cambra, Vicenç Tomàs, ha apel·lat a la necessitat d’entesa entre les forces polítiques.

10 diputats han pres possessió, per la renúncia dels que, com a consellers, ocupen un càrrec públic. Vuit del PSIB; Esperança Sans, de Podem, que ha apel·lat a la igualtat i Joan Mas de MÉS per Mallorca, que ho ha fet amb el paper en la mà i per imperatiu legal.

També s’han referit a la crisi interna des de Ciutadans.

Al ple s’ha pogut veure també la nova col·locació de Vox i Ciutadans a l’hemicicle, així com els nous consellers del Govern als seus escons.

11/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris