X

El servei de neteja del litoral recull més de 3.000 kg de residus de la mar al juny a Menorca

Una xifra que contrasta amb els grans volums que retira de la mar la plataforma Per la Mar Viva

15/07/2019

El servei de neteja del litoral recull més de 3.000 kg de residus de la mar al juny a Menorca

El servei de neteja del litoral ha recollit més de 3.000 kg de residus de la mar durant el mes de juny a Menorca. La gran majoria són plàstics. La resta de materials més comuns són les fustes, vegetació, orgànic i olis, entre d’altres. Unes dades que posen de manifest que cada una de les 7 embarcacions que operen a l’illa recull una mitjana de 14 kg per dia. Una xifra que contrasta amb els grans volums que retira de la mar la plataforma Per la Mar Viva. A tall d’exemple, la setmana passada, el seu president i un grup de voluntaris armats a dos salabres van treure de l’aigua 27 kg en 4 hores.

Els més de 3.000 kg contrasten també amb els 1.800 kg enretirats d’Eivissa. Una diferència que cal atribuir al fet que la meitat de les embarcacions de la pitiüsa major, 3 concretament, es troben avariades i, per tant fora de servei.

En el conjunt de balears, el mes passat es van extreure 14 tones i mitja de residus. Trenta embarcacions integren aquest servei, únic a la Mediterrània, i que presta l’Agència de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental. Des del passat 1 de maig, quan va entrar en funcionament, s’han recollit 26.419,4 kg de residus a la mar.

15/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris