X

La Setmana de Música Antiga reestrena el primer oratori que sonà a les Balears

La seva vuitena edició arrencarà aquest dijous a la Colònia de Sant Pere

16/07/2019

La Setmana de Música Antiga reestrena el primer oratori que sonà a les Balears

La setmana de Música Antiga de la Colònia de Sant Pere continua creixent. Enguany, en la seva vuitena edició, programa fins a 8 concerts i 14 activitats. Entre el més destacat, figura la recuperació del primer oratori que es va interpretar a les Balears, l’any 1717.

Sona un fagot clàssic original britànic, del segle XIX. A partir de dijous, instruments com aquest seran protagonistes de la vuitena edició de Setmana Setmana de Música Antiga de la Colònia de Sant Pere.

Entre els reclams d’enguany, hi figura la recuperació de “L’oratori la Gloria de los Santos”, de Pere Rebassa. Una composició que tornarà a sentir-se a Mallorca 300 anys després de la seva estrena, gràcies a què s’acaba de recuperar la partitura original.

A la Setmana de Música Antiga hi participen tant valors emergents locals, com músics consagrats. Dimarts 23, per exemple, actuarà tota una llegenda: Hopkinson Smith, reconegut internacionalment com el descobridor del llaüt renaixentista i dels instruments de corda polsada.

A la Colònia de Sant Pere també es programaran concerts de vents, d’orgue, de cordes i de polifonies tradicionals, a més de conferències i projeccions de cinema. Entre les propostes, el documental “Veus de la Mediterrània”, que copsa la diversitat de les melodies que sonen a llocs com Tunis, el Caire, Marsella o Formentera.

16/07/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris